Sommelier Michele's advies : "Gourmet en Fondue met vele verschillende en lekkere vleesjes. Nog steeds een klassieker tijdens de feestdagen, vooral wanneer er nog jonge gasten mee aan tafel schuiven en vooral de gezelligheid enorm appreciëren. Voor de gourmands onder ons is een selectie van top-vleesjes een aanbevolen upgrade. Everybody happy.
Gezien de verschillende mogelijke smaken bij gourmet is het een prima idee te gaan voor een soepele wijn, niet te zwaar, steeds voldoende fruit. Zeker ook de combinatie met slaatjes vragen enige voorzichtigheid, en licht gekoelde rode wijn past wonderwel. Sangiovese, Barbera en Pinot Nero zijn steeds een fijne match.
Vleesfondue met rundsvlees mag het iets steviger hebben gezien het bakken in de olie het een rijker karakter geeft. Een volle Merlot, Primitivo, een rijpe Sangiovese of vlezige Montepulciano. Voor kalfsvlees en kip passen een Pinot Nero of Nerello Mascalese beter, door de zachtere en meer bescheiden fruittoetsen. Hou je bij Vleesfondue ook van licht gekoelde wijn, dan is een lichte rode wijn op basis van Grignolino, Schiava Gentile, een fruitige Sangiovese of Ciliegiolo een goede tip.
Witte wijnen bij fondue of gourmet kunnen goed aansluiten bij de kruidenboters, look en andere sausjes. Een houtgerijpte Chardonnay, een droge Riesling of een Sauvignon met de typische citrus-fraîcheur zijn een goede match."
€16.95
KwalificatieIGT - Indicazione Geografica Tipica DruifSangiovese met een beetje Teroldego voor de 'Pied de cuve' ...