Sommelier Michele's advies : "Bij worstjes, hamburgers en andere afgeleide producten drinken we rood met fijne zuren, krachtige smaken van fruit en kruiden, en niet teveel tannines. De fijne zuren gebruiken we om de eventuele vetttigheid wat te counteren. Een stevige rosé kan ook gerust.
Bij het ‘betere’ vlees op de BBQ drinken we een wijn die mooi aansluit bij het rokerige karakter. Mineraliteit en verweven tannines geven een extra dimensie. Naargelang de kwaliteit kan je gaan up-scalen. Een mooie gerijpte simmentaler op de BBQ is niet vies van een gerijpte tannine-rijke wijn.
Wild op de BBQ houdt ook van volle fruitige tonen, al kan dit naargelang de marinade aangepast worden. Zoete marinades vinden een sappige wijn wel dik ok. Pittige marinades worden vaak wat getemperd door alcohol."
niet in voorraad - €29.00
Kwalificatie DOC - Denominazione di Origine Controllata Druif 100% Sangiovese HerkomstregioEmiglia-Romagna - Forlì-Cesena - Modigliana Geur en...
niet in voorraad - €36.00
Kwalificatie DOC - Denominazione di Origine Controllata Druif 100% Sangiovese HerkomstregioEmiglia-Romagna - Predappio Alta Geur en smaak...
€48.25
KwalificatieDOC - Denominazione di Origine ControllataDruif100% SangioveseHerkomstregioEmiglia-Romagna - Forlì-Cesena - Modigliana Geur en smaak karakteristiekenDe Probi heeft...